У Криму стартували роботи з будівництва нового терміналу сімферопольського аеропорту. Про це повідомила прес-служба глави Криму Сергія Аксьонова…


У реалізації проекту бере участь банк «Росія» та ряд приватних інвесторів. Частка самої республіки в проекті становитиме 49%, решта 51% перейдуть інвесторам.

«Проект буде здійснюватися повністю за рахунок коштів банків і залучених інвесторів. Загальний бюджет проекту становить 32 млрд. рублів з урахуванням ПДВ. 30% вкладень – приватні інвестиції, ще 70% надійдуть від кредиту банків, офіційно працюючих на території республіки. Це зокрема банк «Росія» і РНКБ», — наводить прес-служба слова Сергія Аксьонова.

Початок будівництва терміналу стане початком повномасштабної реконструкції та модернізації всього комплексу аеропорту.

За інформацією кримської влади, модернізація аеропорту повинна завершитися до початку літнього туристичного сезону 2018 року. В ході робіт буде збудовано новий аеровокзальний комплекс площею понад 78 тис. кв. метрів, в який увійдуть термінал і ряд службових будівель. Комплекс буде розрахований на обслуговування 7 млн. чоловік в рік. Надалі пропускну здатність комплексу можна буде розширити до 10 млн. чоловік в рік.

За кошти федеральної цільової програми з розвитку Криму буде подовжена до 3200 метрів і повністю реконструйована одна з двох ЗПС. Після цього аеропорт зможе приймати далекомагістральні повітряні судна на обидві смуги. Також планується реконструювати інженерні мережі та під’їзні дороги, які ведуть до терміналів.

Аеропорт Сімферополя побудували в 1940-х роках. В даний час він може приймати всі типи літаків. З березня 2014 року, після приєднання Криму до Росії, порт обслуговує тільки внутрішньоросійські повітряні лінії. Польоти за кордон з півострова не здійснюються через санкції Заходу проти Росії. Власником (єдиним) аеропорту є Мінмайна республіки.

У минулому році аеропорт «Сімферополь» став п’ятим в РФ за кількістю пасажиропотоку. Тоді повітряна гавань прийняла близько 5 млн. чоловік, чого не було з часів СРСР.

Раніше глава республіки Сергій Аксьонов заявив, що до 2016 року Крим планує прийняти до 7 млн. туристів. Це приблизно на 30% більше, ніж у минулому році. Аксьонов пояснив, що його прогнози засновані зокрема на аналізі динаміки, з якою відбувається бронювання номерів у готелях.

Аксьонов пообіцяв, що в цей курортний сезон туристи не зіткнуться з проблемами на керченській поромній переправі. Він запевнив, що навіть у моменти пікових навантажень час очікування буде складати не більше 4-х годин.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here