Інформація про те, що авіакомпанії запропонували Минстрансу ввести обмеження на провезення ручної поклажі в літаку і відмовитися від безкоштовного провезення багажу, надійшла 15 серпня…

Це викликано тим, що прибуток перевізників знизилася, а також давно відома хитрість пасажирів – щоб не платити за перевагу, частина багажу вони беруть в ручну поклажу.

З пропозицією про перегляд норми безкоштовного провезення багажу і ручної поклажі спочатку виступила компанія-лоукостер «Перемога». Вона запропонувала дозволити пасажирам брати в салон літака тільки одну річ вагою до 5 кг. Її підтримали і деякі інші перевізники.

Про нормах і цінах перевізників сьогодні

Повітряний кодекс і порядок, затверджений Мінтрансом РФ ще в 1993 році, зараз регламентують норми провозу багажу на безкоштовній основі. Так, максимальна вага багажу для економ класу становить 10 кг, а для бізнес-класу – 30 кг. Де конкретно пасажир може перевозити свій багаж, у законодавчій базі не зазначено. Тому порядок провезення багажу перевізники встановлюють по-своєму.

Російські авіакомпанії встановлюють різні норми безкоштовного багажу і ціни на додаткові місця в багажному відділенні літака. Так, наприклад, Аерофлот дозволяє провозити в економ-класі 10 кг ручної поклажі і 23 кг речей у багажному відділенні безкоштовно, за винятком особливих умов на деяких напрямках. Додаткове багажне місце на внутрішньому рейсі у Аерофлоту коштує 2500 рублів, а на міжнародних рейсах – 50 доларів або євро. При цьому у даній авіакомпанії немає безбагажных тарифів, які передбачають безкоштовний перевіз тільки ручної поклажі.

Авіакомпанія S7 пропонує пасажирам безбагажный тариф, який розрахований лише на безкоштовний перевезення ручної поклажі до 10 кг. Кожне місце в багажному відділенні, розраховане на 23 кг, обходиться пасажирам 2500 рублів на внутрішніх рейсах і від 35 євро на міжнародних напрямках. Аналогічну пропозицію є і у UTair, тільки доплата за одне місце багажу становить 2000 рублів для внутрішніх рейсів і 25 євро для міжнародних.

При перельотах авіакомпанією Ural Airlines пасажири платять за додаткове місце в багажному відсіку 2000 рублів з Росії, 25 євро по СНД і 50 євро на міжнародних рейсах.

Лоукостер «Перемога», з якого все почалося, дозволяє безкоштовно провозити 10 кг багажу, але відмовляється від ручної поклажі, крім 18 предметів, затверджених ФАП (Федеральними авіаційними правилами). Ця компанія бере доплату за ручну поклажу в розмірі 1000 рублів або 25 євро, а за багаж – 1500 рублів або 45 євро, для російських і міжнародних напрямів, відповідно.

Що стосується списку ФАП, то знаходяться в ньому 18 предметом всі авіакомпанії зобов’язані перевозити безкоштовно. У їх числі: дамська сумка, портфель, папка для паперів, парасольку, тростина, букет квітів, верхній одяг, друковані видання, дитяче харчування, телефон, фотоапарат, відеокамера, ноутбук, портплед і дитяча колиска.

Багажні норми у зарубіжних авіакомпаній

Закордонні перевізники дозволяють брати від 20 кг багажу і 10 кг ручної поклажі. У бізнес-класі можна взяти в салон два місця ручної поклажі, а вага багажу, що перевозиться безкоштовно, становить 30 кг. Трохи інші норми у лоукостерів: ручна поклажа до 6 кг, а весь багаж платний. Збільшені норми діють на трансатлантичних рейсах.

Як сприймуть зміна норм багажу російські авіакомпанії?

В ході проведеного опитування з’ясувалося, що компанії, не отправлявшие запити до Міністерства транспорту з пропозиціями про зміну норм, не планують нічого міняти.

Експерти авіагалузі вважають, що зниження норм безкоштовного провезення багажу негативно відіб’ється, насамперед, на тих, хто літає по безбагажным тарифами і примудряється свої речі вмістити до 10 кг ручної поклажі. Такі пасажири будуть змушені переходити на багажні тарифи або вносити доплату. А авіакомпанії, відмовившись від безкоштовного багажу, зможуть знизити витрати на транспортування і вантаження речей пасажирів. Скоротяться витрати на паливо в результаті зниження ваги перевезеного.

На чартерних рейсах навряд чи введуть якісь обмеження і доплату для пасажирів, якщо зміняться правила авіаперевезень. Зараз на чартерних рейсах у російських авіакомпаній пасажирам дозволяється провозити також до 10 кг ручної поклажі і до 23 кг багажу безкоштовно.

Між
тим, прес-служба «Перемоги» пояснила, що авіакомпанія не хоче зовсім
відмовлятися від ручної поклажі, а хоче замінити список ФАП на норму безкоштовного
провезення до 5 кг ручної поклажі.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here