Готельна мережа «Хілтон» продала люкс-готель Waldorf Astoria, розташований на Манхеттені майже за 2 млрд. доларів.

Покупцем легендарного нью-йоркського готелю виступила китайська корпорація Anbang Property Insurance and Casualty. При цьому згідно з домовленостями сторін «Hilton» продовжить керувати готелем ще протягом 100 років.

Готель Уолдорф-Асторія є флагманським готелем ланцюжка «Hilton», і одним з найвідоміших в США в цілому.

Історія готелю почалася в кінці XIX століття, коли двоюрідні брати-мільйонери Вільям Уолдорф Астор і Джон Джекоб Астор, будучи не в найкращих стосунках з-за спадкових спорів, побудували на П’ятій авеню між 33-й і 34-ою вулицями два готелі. Незважаючи на напружені відносини власників, будівлі, побудовані в єдиній стилістиці німецького ренесансу, були з’єднані між собою коридором і діяли як єдиний комплекс під назвою Уолдорф-Асторія.

До 1890 році Waldorf Astoria був найбільшим готелем міста, в ньому налічувалося 1300 номерів. Джон Джекоб загинув у 1912 році під час катастрофи Титаніка.

У 1929 році комплекс з двох будинків було знесено, і на його місці з’явився хмарочос Емпайр-стейт-білдінг. А через пару років трохи північніше від місця, де стояли знесені будівлі, була побудована нова 47-поверховий готель під колишньою назвою. Вважається що саме Waldorf Astoria ввів багато нововведення в культуру готельного бізнесу, в тому числі регулярне обслуговування номерів та електрика в кожен номер.

У 1949 році корпорація Hilton придбала Waldorf Astoria, а в 1993 році готель отримав статус пам’ятки Нью-Йорка. В готелі було знято понад 20 фільмів, у тому числі «Інтуїція», «Поїздка в Америку», «Пані покоївка» і «Запах жінки», за роль в якому актор Аль Пачіно отримав «Оскар».

Зараз в Уолдорф-Асторії 1416 номерів, три ресторани, п’ять холів, і сорок переговорних.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here