Влада Таїланду намагаються заборонити так звані візи-ран, дуже популярні у «вічних» російських туристів..

Класичним прикладом отримання візи-ран є півгодинна поїздка в М’янму, що межує з Таїландом. Але цієї популярної практиці короткострокового перетину кордону для продовження допустимого терміну перебування в Таїланді, в найближчому майбутньому значно ускладнять життя.

В даний час будь-який росіянин, щоб продовжити на тридцять днів термін свого перебування в цій країні може скористатися перетином кордону Таїланду. І співробітників імміграційної служби не хвилює питання, чи є гість дійсно туристом.

Але з введенням нового обмеження іноземцю доведеться довести на кордоні, що він планує саме відпочинок в Таїланді. В якості головного можливого докази буде служити заздалегідь оформлена туристична віза. У разі її відсутності імміграційна служба право на вирішення питання залишає за собою. Відповіддю за замовчуванням тепер буде домінувати слово – «НІ».

У разі відсутності заздалегідь оформленої візи, всім бажаючим відвідати країну більш ніж на тридцять днів, доведеться довести на кордоні своє прибуття з метою туризму. Наприклад, показати детальний план поїздки, документи, що підтверджують бронювання готелів і т. п. При виявленні невідповідностей іноземцю загрожує відмова від продовження перебування на території Таїланду, а також внесення в особливий чорний список, що більше не дозволить більше відвідувати цю країну.

Головна мета, яку переслідують тайські влади – боротьба з працівниками-нелегалами, так званими вічними-туристами, які приїжджають на відпочинок по туристичній візі і потім живуть тут роками, постійно цілком легально продовжуючи своє перебування, і таким чином, не сплачуючи жодних податків, оскільки працюють не офіційно.

За словами представника міграційної служби Таїланду, перш за все, ці жорсткі нововведення ставляться до гостей з Росії, В’єтнаму та Південної Кореї, хоча інших іноземців нові вимоги щодо більш жорстких перевірках теж стосуються.

В майбутньому тайські пункти імміграційного контролю будуть оснащені системами електронного сканування відбитків пальців. Дана робота буде розпочата з міжнародних аеропортів Таїланду, але поки що під цю дорогу мета ще не виділені фінансові кошти.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here