У січні на єгипетському курорті Хургада відкрилося генконсульство РФ…

Про це повідомив представник туристичного офісу посольства Арабської Республіки Єгипет в Росії.

З 9 січня консульство приймає документи, але все ще працює в тестовому режимі.

Представник консульства повідомив, що структура надає не всі види послуг, та дізнатися про це докладніше або уточнити, зателефонувавши за телефоном 0653465959.

У МЗС Росії інформацію про відкриття консульства підтвердили, додавши, що генеральний консул і два його помічники працюють в Хургаді вже майже три місяці. Влада вирішила відкрити генеральне консульство в місті більше року тому.

Представник відомства пояснив це тим, що коли курорт відвідують мільйони мандрівників, генконсульство потрібно відкривати. Також надійшла пропозиція від єгиптян відкрити диппредставництво і в Шарм-ель-Шейху, але зараз мова про це не йде. З Хургади на курорт їхати ближче, ніж з Каїра, і співробітники консульства можуть за необхідності це робити.

На думку експертів у галузі туризму, відкриття генконсульства в Хургаді – позитивний момент.

Як каже Ганна Підгірна, генеральний директор туроператора «Пегас Туристик», відкриття представництва Росії в Хургаді матиме позитивний вплив на відносини між країнами.

МЗС Росії повідомив про намір відкрити генеральне консульство РФ на курорті в листопаді 2015 року. Планувалося, що вона буде захищати інтереси російських громадян, що перебувають в Хургаді і на інших курортах країни, які розташовані на березі Червоного моря, і сприяти розвитку гуманітарних, торговельно-економічних і туристичних відносин між Єгиптом та Росією.

Але з 6 січня після відповідного указу Володимира Путіна напрямок тимчасово закрили. Причиною послужило аварії на Синайському півострові авіалайнера А321 авіаперевізника «Когалимавіа» 31 жовтня, після чого влади стали переживати за безпеку громадян.

Протягом 2016 року керівники авіакомпаній країн вели переговори, щоб забезпечити додаткову безпеку в аеропортах Єгипту. Швидше за все, в перші місяці поточного року авіасполучення буде відновлено. Туроператори і мандрівники охоче чекають відновлення напрямки, тому що для росіян Єгипет завжди був одним з найбільш бюджетних варіантів морського відпочинку, доступних взимку.

 

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here