Триває низка потрясінь на туррынке Росії. Сьогодні оголосила про припинення діяльності невелика пітерська туроператорська компанія «Вітер мандрів».

У листі про припинення роботи турфірми, підписаному її працівниками і опублікованому на офіційному сайті – veterspb.ru повідомляється, що у зв’язку з раптовим зникненням директора Любові Сергіївни Агафонової, працівники не в змозі продовжувати роботу, а також нести відповідальність за діяльність туроператора.

Співробітники «Вітер мандрів» знаходяться на робочих місцях і намагаються надати допомогу клієнтам, які стали заручниками цієї не простий для всіх ситуації.

За інформацією представника асоціації туроператорів, «Вітер мандрів» займався в основному екзотичними напрямками, його відповідальність була застрахована на 30 млн. рублів страхової компанії «Ліберті». Там же був застрахований і інший нещодавно припинив діяльність пітерський туроператор — «Нордік Стар».

Зараз слідчий комітет РФ проводить комплекс перевірочних заходів, спрямованих на встановлення наявності в діях зниклого директора туроператора ознак шахрайства.

Раніше на сайті Асоціації туроператорів з’явилося повідомлення про те, що клієнти «Вітер мандрів» ризикують залишитися взагалі без компенсацій, оскільки страховики покривають лише ризики, пов’язані з фінансовою неспроможністю туроператорів, а зникнення керівництва це зазвичай розцінюється як шахрайство, а не фінансові труднощі.

За останній місяць про припинення своєї діяльності оголосили туроператори «Нева», «Лабіринт», «Роза Вітрів Світ», «Експо-Тур», «Ідеал-Тур», «ИнтАэр» і «Нордік Стар». У загальній складності з-за їх банкрутств постраждало понад 65000 туристів, що є своєрідним антирекордом для російського турринку.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here