МЗС РФ закликав співвітчизників враховувати неблагожелательное ставлення до росіян в Чорногорії…

За словами відомства, те, що влада країни вирішили продовжити термін безвізового перебування в Чорногорії для російських громадян до 90 днів – не більш ніж виверт. Про це заявила Марія Захарова офіційний представник МЗС РФ.

Дипломат сказала, що поточна ситуація в Чорногорії несприятлива для громадян Росії. У зв’язку зі спадом двосторонніх відносин, спровокованим Подгорицею, швидким вступом Чорногорії в НАТО, рішенням влади країни приєднатися до санкцій Євросоюзу проти Росії, там спостерігається сплеск «антиросійської істерії».

Захарова зазначила, що політичні діячі Чорногорії насаджують громадянам русофобію, яка їм чужа. На тлі цих факторів рішення Подгориці продовжити безвізове перебування росіян в Чорногорії до 90 днів – прийом, неспроможна приховати ставлення до Росії, яке формується під впливом Заходу.

Захарова закликала подорожуючих росіян враховувати поточні обставини.

Раніше в Російському союзі туріндустрії відзначили, що росіяни придбали по ранньому бронюванню на 40-50% більше турів в Чорногорію, ніж у минулому році. У 2016 році Чорногорія була одним з найбільш популярних у росіян закордонних напрямків. Влітку 2015 року турпотік російських туристів у Чорногорії також виріс на 20%.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here